Blog

  • Inici
  • Blog
  • Vies Verdes una forma de fer turisme sostenible

Vies Verdes una forma de fer turisme sostenible

Vies Verdes una forma de fer turisme sostenible

Gaudir de la natura per les Vies Verdes és una forma de fer turisme més sostenible.

Gaudir de la natura per les Vies Verdes és una de les propostes que més ens agrada, per diferents raons: et permet conèixer nous paratges naturals impresionants, és una forma de fer turisme sostenible , potencia l'esport i el més important; és apte per a qualsevol edat i condició.

Fins ara, quan venieu a casa nostra podieu recòrrer en via verda només el trajecte de Calonge-Sant Antoni fins a Palafrugell. I ara ens fa molta il·lucisó dir-vos que s'ha inaugurat un nou tram de 3,3 quilòmetres amb bonics paisatges del nostre estimat territori que conecta Calonge-Sant Antoni, en sentit sud, arribant fins a Castell-Platja d'aro.

Les vies verdes són el resultat de convertir en itineraris ecoturístics els antics traçats de ferrocarril que ja no tenen servei de tren. Es van començar a desenvolupar  al  1993 a tot el territori nacional i actualment s’ha convertit en uns itineraris magnífics per a totes les persones amants de la natura. 

La coneguda ruta del 🚂Tren Petit té un recorregut de 5 km amb trajecte per part de l'antic tren de via estreta(anomenat Tren Petit), i et permet arribar de Calonge-Sant Antoni fins a Palafrugell.

En aquest agradable camí pots descobrir, entre altres, el paratge natural de Castell-Cap Roig i fer parada a petites cales d'aigües cristal·lines.

La Ruta del Carrilet és un traçat amb un total de 57 quilòmetres que va des d'Olot a Sant Feliu de Guíxols, que travessa tres comarques i dotze pobles, recorrent les valls del rius Fluvià, Brugent i Ter. Amb la creació d'aquest nou tram entre Calonge-Sant Antoni fins a Castell-Platja d'Aro s'uneixen les vies verdes clàssiques: la ruta del Carrilet i la ruta del Tren Petit!

I ara prepara la bicicleta, les sabates esportives , els patinets o el què prefereixis😉  per a viure noves aventures!